Jonathan har fået noget at stå op til

Måske har du fulgt med i mit samarbejde med Jonathan Saks Skovsen og JP Aarhus?
I begyndelsen af marts 2018 skrev JP Aarhus første gang om Jonathan, der som én af mange unge mellem 25 og 29 år i Østjylland har svært ved at finde job. Jonathan har været jobsøgende i 1,5 år. I de sidste to måneder har jeg været jobcoach og mentor for Jonathan, og vores mission er lykkedes. Du kan læse tidligere uddrag fra artikler, som JP Aarhus har udgivet i andre blog oplæg her på siden.

Du kan læse et uddrag fra JP Aarhus her:

“Det er fantastisk at have noget at stå op til”

“Efter halvandet år uden job var 28-årige Jonathan Saks Skovsen i vinter tæt på at miste håbet. Han havde på det tidspunkt sendt over 100 jobansøgninger uden gevinst. Og det var drænende for motivationen. Men i dag er situationen en helt anden. 

“Jeg havde mistet motivationen fuldstændigt. Man mister troen på sig selv, når man får afslag på afslag”.

“Det er fantastisk at have noget at stå op til. Og det er dejligt, at jeg nu kan bruge min uddannelse,” siger han, der har en bachelor i uddannelsesvidenskab og en kandidat i pædagogisk psykologi. 

Man skal starte et sted

Unge som Jonathan Saks Skovsen starter ofte med at stile højt og gå efter drømmejobbet, når de er færdiguddannede, fortæller Trine Sangill. Men det kan ifølge hende være et problem, hvis de unge ikke formår at sænke forventningerne til deres første job. 

“Det er vigtigt at man efter endt uddannelse kommer hurtigt i job. Jo længere tid man går ledig, jo mindre attraktiv bliver man for en arbejdsgiver” lyder det fra Trine Sangill. Hun råder derfor unge arbejdsløse til at tage vikar og freelancejob, hvis man har problemer med at få en fastansættelse. Det giver noget på cv’et og gør godt for selvtilliden, uddyber hun. Og det kan Jonathan Saks Skovsen bekræfte.

“Jeg havde mistet motivationen fuldstændigt. Man mister troen på sig selv, når man får afslag på afslag”, fortæller han. Men vikarjobbet har givet ham modet tilbage.”

Tekst: Journalist Anne Sofie Hyldedal Folkmann

Hvordan kom Jonathan i job?

I mit møde med Jonathan, identificerende vi først, hvad der var hans udfordring, og hvilke indvendinger en potentiel arbejdsgiver kunne have til ham som ansøger. Jonathan skrev gode ansøgninger. Men hans cv. viste en meget begrænset erhvervserfaring. Det viste også en lang ledighed, som kan afskrække en virksomhed. Vores opgave var derfor hurtigst muligt at få noget arbejdserfaring på hans cv.

Metoden til dette var uopfordret jobsøgning. I første omgang gik vi målrettet efter erfaring og job/vikararbejde, som kunne relatere til Jonathans uddannelse.

Jonathan brugte to dage på, at henvende sig til folkeskoler, SFO og fritidsordninger, hvor han kunne blive vikar. En uge efter han var ude med den første ansøgning, var der resultat, og han har været i arbejde siden.

Rigtig god fornøjelse med din jobsøgning.

De bedste hilsner

Trine Sangill

Har du brug for hjælp til din jobsøgning, så tag endelig fat i Human Talent på telefon 87 45 00 25 eller mail: info@humantalent.dk