Sådan får du din ansøgning gennem nåleøjet – du har 20 sekunder!

Som du måske har hørt, huserer der en myte om, at virksomhederne kun bruger sølle 20
sekunder på at danne sig en mening om din ansøgning og CV.

Myten passer!

Derfor får du et par gode råd – lige her.

Vil du vide hvilke fejl, du ødelægger din ansøgning med?

Som tidligere afdelingsleder i en landsdækkende rekrutteringsvirksomhed og som nuværende indehaver af rekrutteringsfirmaet Human Talent, har jeg mere end 20 års erfaring med HR og rekruttering. Så tro mig, når jeg siger, jeg har læst rigtig mange ansøgninger. Når jeg rekrutterer nye medarbejdere til store og små, private og offentlige virksomheder, sidder jeg med på den anden side af bordet under ansættelsesprocessen.

Så jeg ved, hvad der fanger virksomhedens interesse og fastholder den i mere end 20 sekunder.

Denne viden vil jeg gerne dele med dig!

Derfor får du i dette blogindlæg to udvalgte tips, der hjælper din ansøgning igennem nåleøjet på 20 sekunder.

Den første fejl, du ødelægger din ansøgning med:

”Jeg søger hermed stillingen som…”

Kan du nikke genkendende til brug af formelle udtryk som ovenstående? Så er dette tip til dig. Medmindre du ved, (fordi du har telegraferet med vedkommende tidligere på ugen) at du stiler din ansøgning til en 190 år gammel rekrutteringsansvarlig, så drop det! Meget formelt og stift sprog er alt for upersonligt, for ikke at sige gammeldags.
Glem aldrig, at der er et menneske i den anden ende, der som udgangspunkt er villig til at vise en interesse i din ansøgning.

Denne interesse skal fanges, holdes og udvikles – ikke afvikles.

Drop det formelle sprog. Forestil dig i stedet, at du skriver til en bekendt, så kan du løsne lidt op. Uformelt sprog skaber nærvær og minimerer afstanden mellem dig som ansøger og den eller dem, der læser dit materiale.

Den anden fejl, du ødelægger din ansøgning med:

Men hvis det ikke er en 190 år gammel person med hang til kancellisprog, hvem i alverden er han så, denne mystiske rekrutteringsansvarlige? Drikker han mælk i kaffen? Sætter han pris på sort humor og kan han mon bedst lide X-Factor eller Deadline? Eller er han i virkeligheden en hun, og hvilken forskel gør dét så? Det har du selvfølgelig ingen jordisk chance for at vide – og det er heller ikke vigtigt!

Det, du til gengæld kan være helt sikker på er, at et rekrutteringsfirma som f.eks. mit, eller virksomhedens egen HR-afdeling har brugt tid og energi på at udforme den personprofil, der ligger til grund for, hvem de vælger til stillingen.

Så selvom du indledningsvis skal minimere afstanden mellem jer ved hjælp af uformelt sprog, så
er det rigtigt vigtigt, at ansøgningens omdrejningspunkt er stillingen og de mange (fantastiske!), måder du matcher den på.

Læs stillingsannoncen grundigt og analysér det sprogbrug, de nøgleord og de arbejdsopgaver stillingen indebærer. Det kan give dig et hint om, hvilken person virksomheden efterspørger, og det giver dig en langt større mulighed for at forstå, om du har den rette profil til stillingen og hvordan du eventuelt matcher den.

Rigtig god fornøjelse med jobsøgningen.

Hilsen Trine