Trods 100 afvisninger tør Jonathan igen at håbe

100 ansøgninger og kun én samtale.

Tre uger er der gået siden Jonathan og jeg mødtes første gang i forbindelse med vores lille eksperiment om, at få Jonathan i arbejde. I artiklen fra JP Aarhus i går søndag den 8. april 2018, kan du læse om hvordan det er gået Jonathan. Fik du ikke læst den første artikel, kan du læse et uddrag i tidligere blogindlæg.

Du kan læse et uddrag fra JP Aarhus her:

Det begynder at lysne

Tre uger er der gået, siden den jobsøgende Jonathan Saks Skovsen og konsulent Trine Sangill mødtes første gang. Tre uger med hårdt arbejde og fokus på en ny taktik, der har ført gode resultater med sig.

I marts skrev JP Aarhus om, at antallet af unge uden arbejde er steget det seneste år i Østjylland. En gruppe som Jonathan tilhører. Han blev færdig med sin kandidat i pædagogisk psykolog for halvandet år siden og har endnu ikke haft et arbejde.

Da Trine Sangill læste det, besluttede hun sig for at kontakte Jonathan. Hun tror på, at hun med en ny strategi kan hjælpe ham i arbejde inden for to måneder.

Da de mødtes første gang havde Jonathan kun været kaldt til én samtale på trods af mere end 100 jobansøgninger. Det var ved at tage håbet fra ham. Men nu har han på tre uger været til flere samtaler, end han har det sidste halvandet år.

Uopfordrede ansøgninger

“Jonathans cv. krævede flere detaljer, så man som arbejdsgiver kan se, hvad han har lavet. Det må meget gerne være konkrete opgaver, han har løst i sit frivilligarbejde. Det behøver ikke altid være store projekter, “fortæller Trine Sangill. Vigtigst af alt fremhæver de begge den uopfordrede ansøgning. 

I løbet af de seneste uger har Jonathan nemlig besøgt en masse relevante institutioner for at aflevere en ansøgning. “Et af stederne var der en leder, som sagde, at hun virkelig synes, det var rart at få sat ansigt på,”fortæller Jonathan. Den slags arbejde er vigtigt selv om det ikke giver job med det samme, forklarer Trine. Og det gør ikke noget, hvis man besøger det samme sted igen. “Har man vist sit ansigt flere gange, vil ens navn automatisk poppe op, næste gang de står og mangler en medarbejder. Derfor kan vi nu begynde at mærke fremskridt, “lyder det fra Trine.

Endelig succes

De uopfordrede ansøgninger har ført til to samtaler hos institutioner, hvoraf det ene sted gerne vil bruge Jonathan som vikar. Han har dog stadig den første arbejdsdag til gode, men humøret og håbet er et helt andet, end den dag i marts hvor JP Aarhus mødte Jonathan for første gang.

Tekst: Journalist Anne Sofie Hyldedal Folkmann.

Hvad har gjort en forskel?

Jonathan og jeg har arbejdet med flere områder og ét af dem har været, at aktivere netværket. Jeg vil derfor gerne inspirere dig som jobsøgende til at have modet til at kontakte personer, der kan bidrage med viden og input til din jobsøgning.

På de 3 uger har Jonathan og jeg arbejdet med:

-Udvikling af et informativt målrettet CV, med beskrivelse af konkrete opgaver, som modtageren kan relatere sig til i forhold til sit behov.
-Optimering af online profil, herunder LinkedIn og Facebook
-Research og identificering af relevante arbejdspladser
-Den uopfordrede jobsøgning
-Netværk og relationer
-Motivation og jobsøgning som fuldtidsarbejde
-Og meget mere

Rigtig god fornøjelse med din jobsøgning.

De bedste hilsner

Trine Sangill

Har du brug for hjælp til din jobsøgning, så tag endelig fat i Human Talent på telefon 87 45 00 25 eller mail: info@humantalent.dk